Zuurkooltaartjes met een Minihammetje van Aubel®
Een hartverwarmend gerecht!
INGREDIËNTEN
- 4 minihammetjes van Aubel®
- 350g Zuurkool met Riesling en spekjes
- 1 kg Bintje-aardappelen
- 150 g boter
- Melk
- 1 eigeel
- 20 g meel
- Een beetje tartufata (truffelsaus)
- 1 schuitje groene asperges
- 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood (laten trekken in een halve liter warme bruine kalfsfond)
- 25 g zetmeel
BEREIDING
Bereiding van de zuurkooltaartjes :
- Meng 200 g zuurkool met één eigeel en 20 g zetmeel.
- Bak het mengsel in een warme pan en maak kleine taartjes met een diameter van ± 4 cm.
- Zet aan de kant, maar houd de taartjes warm.
Bereiding van het garnituur :
- Maak je puree met boter en melk. Voeg er naar smaak tartufata aan toe.
- Kook de groene asperges 1,5 min. in zout water en zet ze aan de kant.
- Warm de Minihammetjes op in de kalfsfond op. Snijd in plakjes en hou ze warm.
- De saus: laat de kalfsfond voor de helft inkoken, voerg er de room aan toe en dik de saus naar eigen smaak in. Mix om een lekker smeuïge saus te krijgen.
Tip : laat een beetje zuurkool frituren voor een krokant effect.