Jambon IGP croustillant
15 minuten
2
Gemakkelijk

Spaghetti met tomaten en krokante Aubel® Ardense ham BGA

Een verrassend express recept voor alle pasta liefhebbers

INGREDIËNTEN

 

  • 1 Aubel ® Ardense ham BGA (100 g)
  • 200 g spaghetti (De Cecco)
  • 500 g kerstomaatjes (Belgische)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • een paar takjes tijm
BEREIDING
  1. Verwarm 2 liter gezouten water op een hoog vuur met een deksel. Reken op een 5-tal minuten.
  2. Snijd de plakjes Ardense ham in dunne reepjes. Neem een koude pan en leg de hamreepjes erin met een scheutje olijfolie. Zet de pan op het vuur zodat de ham samen met de pan opwarmt en knapperig wordt zonder aan te branden. Bak de ham al roerend 5 minuten op hoog vuur. Leg de ultrakrokante reepjes daarna op keukenpapier.
  3. Fruit een sjalotje en een fijngehakt teentje knoflook op een hoog vuur in dezelfde olie waarmee de Ardense ham werd aangebakken. Voeg na een minuut 500 g kerstomaatjes van goede kwaliteit toe en breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker. Laat 5 minuten sudderen op een matig vuur.
  4. Doe de pasta in kokend water en kook hem al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Het geheim van een goed bord pasta is om het kookwater te gebruiken. Gooi de al dente pasta direct in de pan met de kerstomaatjes. Voeg ook een halve pollepel (of een half kopje) kookwater toe. Roer goed door en serveer onmiddellijk op een groot bord. Werk af met een paar blaadjes verse tijm en de ultrakrokante ham.

 

 

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES