Een millefeuille van Aubel-ham, gegratineerde groenten met mozzarella
Verwacht je maar aan complimentjes!
INGREDIËNTEN
- 12 sneetjes beenham van AUBEL®
- 4 middelgrote wortelen
- 2 courgettes
- 16 platte sperziebonen (snijbonen)
- 200 g mozzarella
- 4 dl tomatensaus
- Zout
- Peper van de molen
BEREIDING
- Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Doe hetzelfde met de courgettes, maar dan zonder te schillen. Snijd de sperziebonen, wortelen en courgettes vervolgens op maat van de breedte van de sneetjes ham.
- Blancheer de drie groenten in kokend, gezouten water: 30 sec. voor de courgettes en 1,5 min. voor de worteltjes en de sperziebonen. Laat ze daarna afkoelen en leg ze op een absorberend keukenpapier.
- Strijk een schotel lichtjes In met olie en maak afwisselend laagjes met de in twee gesneden plakjes ham en de drie groenten.
- Verwarm de oven voor op 150 °C en bedek de millefeuilles met dunne plakjes mozzarella. Lichtjes peperen, afdekken met aluminiumfolie en gedurende 20min. de oven zetten.
- Neem 5 min. voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie weg en laat gratineren.
- Dien op met een zeer warme tomatensaus.
Tip: de millefeuille doet wonderen met wilde rijst erbij, of een volkorenpasta.