Met honing gelakt spek, aardappelpuree en boerenkool
Laat je tegelijk verleiden door zoet en zout!
INGREDIËNTEN
- Aubel® geroosterd spek (±400 g)
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 1 el. sojasaus
- 500 g ratte-aardappelen
- ¼ boerenkool
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- 1 eetlepel ciderazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 dilleplantje
- Zwarte peper
- Zout
BEREIDING
- Leg de ratte-aardappelen in koud, goed gezouten water en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar.
- Haal de bladeren van de boerenkool en verwijder de grote draderige stengels. Spoel af en blancheer gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
- Giet de aardappelen af en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Meng krachtig in een kom met de boerenkool, 1 eetlepel zure room, 1 eetlepel graantjesmosterd, zout en peper.
- Snijd het gesmoorde spek in vieren en bak het zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bereiding van de lak: meng 2 eetlepels water met 1 eetlepel ketchup, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel worcestershiresaus en 1 eetlepel sojasaus. Als alle kanten goudbruin zijn, zet u het vuur lager en lakt u het spek 5 minuten tot alles mooi stroperig is.
- Bereid de dillevinaigrette: hak een dilleplantje fijn en voeg 1 eetlepel ciderazijn, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel zonnebloemolie, een snuifje zout en peper toe.
- Schik een portie van het aardappel- en boerenkoolmengsel op een bord, leg de gelakte spekjes erop en werk af met de dille dressing. Smakelijk!