Laat je tegelijk verleiden door zoet en zout!
30 minuten
4 personen
Gemakkelijk

Met honing gelakt spek, aardappelpuree en boerenkool

Laat je tegelijk verleiden door zoet en zout!

INGREDIËNTEN
  • Aubel® geroosterd spek (±400 g)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 el. sojasaus
  • 500 g ratte-aardappelen
  • ¼ boerenkool
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 dilleplantje
  • Zwarte peper
  • Zout
BEREIDING
  1. Leg de ratte-aardappelen in koud, goed gezouten water en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar.
  2. Haal de bladeren van de boerenkool en verwijder de grote draderige stengels. Spoel af en blancheer gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
  3. Giet de aardappelen af en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Meng krachtig in een kom met de boerenkool, 1 eetlepel zure room, 1 eetlepel graantjesmosterd, zout en peper.
  4. Snijd het gesmoorde spek in vieren en bak het zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bereiding van de lak: meng 2 eetlepels water met 1 eetlepel ketchup, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel worcestershiresaus en 1 eetlepel sojasaus. Als alle kanten goudbruin zijn, zet u het vuur lager en lakt u het spek 5 minuten tot alles mooi stroperig is.
  5. Bereid de dillevinaigrette: hak een dilleplantje fijn en voeg 1 eetlepel ciderazijn, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel zonnebloemolie, een snuifje zout en peper toe.
  6. Schik een portie van het aardappel- en boerenkoolmengsel op een bord, leg de gelakte spekjes erop en werk af met de dille dressing. Smakelijk!

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES