Le petit Jambonneau Aubel® au pesto en papillote et légumes du sud

40 minuten

4 personen

Gemiddeld

Papilotte van een Hammetje van Aubel met pesto en zuiderse groentjes

Een zonnetje voor je papillen.

INGREDIËNTEN
  • 4 hammetjes van Aubel®
  • 100 g pesto
  • 3 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Olijfolie, look
  • "Piment d'Espelette" in poedervorm (zeer geparfumeerde chilisoort uit Baskenland ter vervanging van peper)
  • 3 mooie tomaten
  • Tijm
  • 4 vellen aluminiumfolie
BEREIDING
  1. Laat de uien en de look even sudderen in de olijfolie zonder ze te laten bruinen, voeg de in plakjes gesneden courgette toe, nadien ook de aubergine en tot slot de tomaten en de tijm. Breng op smaak met peper, zout en "piment d'Espelette".
  2. Laat de groenten enkele minuten sudderen tot ze een moes vormen.
  3. Leg de aluminiumfolie open, leg er de groentenmix op, samen met het hammetje dat je vooraf al hebt ingesmeerd met pesto. Sluit de pakketjes hermetisch.

 

U kunt ze nu op meerdere manieren bereiden :

  • in de oven: gedurende ongeveer 30 minuten op 160  °C ;
  • op de barbecue: hetzij rechtstreeks op de barbecuerooster, hetzij gedurende 30 minuten in een pan met gaatjes (zie foto).

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES