Portugese Spekspiesjes Aubel®
Een mediterrane klassieker herzien door Loïc
INGREDIËNTEN
- 1 mager gezouten spek Aubel ® (± 400 g - 4 sneetjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 snuifje gerookt paprikapoeder
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje peper
BEREIDING
- Steek de barbecue of verhit de grill op het fornuis.
- Snijd de dikke plakken spek in brede stukken van ongeveer 4 cm. Steek ze op de spiesjes. Bak de spiesjes 10 minuten op de barbecue. Het is belangrijk dat ze niet op een te hoog vuur worden gebraden, anders zal het spek veel vlammen veroorzaken en snel verbranden. Draai de spiesjes elke minuut om.
- Bereid de marinade: Plet twee teentjes knoflook en meng er een handvol gehakte peterselie door. Voeg er nu een flinke scheut olijfolie aan toe, samen met de zestes en het sap van een citroen, een snufje gerookt paprikapoeder en veel versgemalen zwarte peper. Gebruik geen zout, want het spek is op zich al zout genoeg.
- Haal het spek van de barbecue of grill en bestrijk elke spies onmiddellijk met de groene marinade. De hitte van het vlees reageert met de marinade, waardoor de knoflook een beetje gaart en de smaak van deze groene elixir wordt geabsorbeerd. Laat 5 minuten staan alvorens op te dienen.