Gratin van Gehaktballen in tomatensaus van Aubel®
Het recept van gelukzaligheid!
INGREDIËNTEN
- 2 pakken Gehaktballen in zachte tomatensaus van Aubel® 400 g
- 1 courgette
- 1 dl room
- 1 dl room voor de puree
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 1 blaadje laurier
- ½ zachte Hervekaas
- 800 g Bintje aardappelen
- 150 g boter + 30 g
- ½ selderieknol
BEREIDING
- Bereiding van de puree: schil de aardappelen en kook ze. Stamp ze na het koken fijn en voeg er de boter, 1 dl room, het zout, de peper en de nootmuskaat aan toe.
- Snijd de courgette in fijne schijfjes en stoof ze kort in de pan met een beetje zout om het water eruit te halen. Laat ze darna uitlekken.
- Snijd de selder in blokjes van ± 1,5 cm groot en kook ze met wat water, zout, een beetje boter en het blaadje laurier. De blokjes selderie moeten licht knapperig blijven. Zet aan de kant.
- Warm de gehaktballen in tomatensaus ± 12 min. op in de oven bij 180°C of ± 20 min. in de pan.
- Doe alles in een ovenschotel of in een drevel: begin met een laagje selderie, dan wat puree, in schijfjes gesneden gehaktbal, schijfjes courgette, een plakje Hervekaas (naar smaak) en een laagje room.
- Zet 20 min. in de oven bij 180°C.