Frisée au boudin blanc Aubel® sauce vinaigre de framboise.

30 minuten

4 personen

Gemiddeld

Kruisla met Witte Worst van Aubel en een sausje van frambozenazijn

Een salade die z’n gelijke niet kent

INGREDIËNTEN
  • 280 g Witte Worst van Aubel®
  • 1 mooie krulsla
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 6 kakelverse eieren
  • 4 sneden brood
  • Frambozenazijn
  • 5 dl room
  • Peper
BEREIDING
  1. Spoel en snijd de krulsla. Zet aan de kant.
  2. Snijd het brood in blokjes, bak ze in de olie (schuif ze voor het opdienen 5 minuutjes in de oven).
  3. Bak de spekreepjes in een pan. Blus met de frambozenazijn. Voeg er wat room aan toe en breng op smaak met kruiden. Zet aan de kant.
  4. Bak de schijfjes witte worst in de pan en houd ze warm.

Voor de gepocheerde eieren :

  1. Doe water in een pan, voeg er 2 soeplepels witte azijn aan toe en breng zachtjes aan de kook.
  2. Giet een koffielepel azijn in een kleine kom en breek er een ei in. Houd de kom schuin, net boven het wateroppervlak, en schep wat kokend water op. Laat vervolgens alles zachtjes in de pan glijden. Belangrijk is dat het geel en het wit van het ei niet uiteenvallen.
  3. Maak een draaikolkje in het water, maar zonder het ei aan te raken, zodat het wit en het geel van het ei bij elkaar blijven. Laat 2 minuten koken. Breek het kookproces af door het gepocheerde ei voorzichtig uit he warme water te halen en in een schotel koud water te leggen.
  4. Dien op in een soepbord met de krulsla, de spekreepjes, de schijfjes worst, de broodsoldaatjes, de saus en het gepocheerde ei.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES