Gegratineerd witloof met Ontvette Ham van Aubel®
Een echte schat uit onze culinaire traditie
INGREDIËNTEN
- 8 plakjes Ontvette Ham van Aubel®
- 8 stronkjes witlof
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 1 snuifje nootmuskaat
- 40 g gruyère
- Zout, pepper
BEREIDING
- Verwijder het bittere kegeltje onderaan het witlof. Stoom het witlof 20 min..
- Laat de boter in een pan smelten. Strooi er in een keer alle bloem over en laat 2 min., al roerend, koken. Giet er vervolgens de melk over en roer tot de saus dik wordt. Voeg er de nootmuskaat, het zout en de peper aan toe.
- Rol het witlof in de plakjes ham en leg ze in een ovenschotel. Giet er de bechamelsaus over. Strooi er de gruyère over.
- Schuif in de oven en laat 20 min. gratineren.