Witloofrolletjes uit het Land van Herve met ham van Aubel®
Alle uitzonderlijke smaken van bij ons.
INGREDIËNTEN
- 8 sneden beenham van Aubel®
- 8 stronken witloof
- 1 grote peer
- 2 eetlepels Luikse siroop
- 1 Hervekaas
- 4 eetlepels gewone bloem
- 4 eetlepels boter
- 5 dl melk
- 200 g gratinkaas
- Zout, peper, nootmuskaat
BEREIDING
- Schil de peer, snijd ze in kleine stukjes en bak ze in een beetje boter. Voeg de Luikse siroop toe en laat 5 minuten bakken.
- Snijd de witloofstronken in twee over de lengte en leg ze in het mengsel van peer en siroop. Voeg zout en peper toe en stoof het geheel met gesloten deksel gedurende 20 minuten.
- Maak de béchamelsaus: smelt de boter, voeg bloem toe en laat een paar minuten inkoken. Giet er al roerend de melk bij en laat het geheel indikken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Rol 2 stukjes witloof mét een plakje Hervekaas ertussen in de sneetjes ham.
- Giet de bechamelsaus over de rolletjes en bestrooi deze met gratinkaas.
- Gratineer de schotel 20 minuten in de oven op 210 °C.