Omgekeerde croque madame met dillevinaigrette
Een echte klassieker op een verrassende manier
INGREDIËNTEN
- 8 plakjes Aubel® gegrilde ham
- 8 plakjes Belgische kaas (Oud Brugge)
- 8 sneetjes toostbrood
- 1 Aubel® witte pens 280g
- 4 eieren
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 500 ml melk
- Nootmuskaat
- 1 eetlepel ciderazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 dilleplantje
- Boter
- Zwarte peper
- Zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op de grillfunctie.
- Maak de broodjes klaar: plet het brood met een deegroller en leg op elk broodje een plakje ham en kaas. Rol het brood op en bak het een paar minuten in schuimende boter op middelhoog vuur. Het brood moet goudbruin zijn en de kaas moet beginnen smelten.
- Maak een béchamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat een paar minuten garen. Giet al roerend de melk erbij en laat indikken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet opzij.
- Schik de rolletjes in een schaal en bedek ze met de béchamelsaus. Bak een paar minuten in de oven of tot ze mooi gegratineerd zijn.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met een klein klontje boter op een matig vuur en bak hierin 4 sneetjes witte pens. Zet opzij.
- Bak 4 spiegeleieren.
- Hak een dilleplant fijn en voeg 1 eetlepel ciderazijn, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel zonnebloemolie, een snuifje zout en peper toe.
- Schik twee gegratineerde rolletjes op een bord met daarop een plakje witte pens, een spiegelei en werk af met de dillevinaigrette. Smakelijk!