Boudin noir, topinambour, huile de vanille et échalote en pickles
20 minuten
4 personen
Gemiddeld

Bloedworst, aardpeer, vanille-olie en ingelegde sjalot.

Een lekker zwart-wit voorgerecht met gegarandeerd Woaw-effect!

INGREDIËNTEN
  • 2 Aubel® zwarte bloedworsten
  • 2 aardperen
  • 1 theelepel hazelnootolie
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ vanillestokje
  • 1 sjalot
  • 5 cl ciderazijn
  • 25 g ongeraffineerde rietsuiker
  • Boter
  • Zwarte peper
  • Zout
BEREIDING
  1. Pel de sjalot en hak hem fijn. Verwarm 5 cl ciderazijn en smelt 25 gr ongeraffineerde rietsuiker. Voeg een snuifje zout toe en dompel de sjalot onder in het vocht. Laat marineren en afkoelen bij kamertemperatuur gedurende ten minste 5 minuten.
  2. Om de carpaccio van aardperen te maken, schilt u deze en snijdt u ze in zeer dunne plakjes. Breng op smaak met een theelepel hazelnootolie, een eetlepel ciderazijn, een snufje zout en peper. Meng en zet apart.
  3. Snijd elke Aubel® bloedworst in 6 plakken en bak ze enkele minuten in een klontje boter op een matig vuur. Bak tot de bloedworst knapperig is. Zet opzij
  4. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze met een eetlepel zonnebloemolie.
  5. Leg 3 plakjes bloedworst, een paar plakjes aardpeer en wat ingelegde sjalotjes op een bord. Werk af met een streepje vanille-olie. Smakelijk!

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES