Bloedworst, aardpeer, vanille-olie en ingelegde sjalot.
Een lekker zwart-wit voorgerecht met gegarandeerd Woaw-effect!
INGREDIËNTEN
- 2 Aubel® zwarte bloedworsten
- 2 aardperen
- 1 theelepel hazelnootolie
- 1 eetlepel ciderazijn
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ½ vanillestokje
- 1 sjalot
- 5 cl ciderazijn
- 25 g ongeraffineerde rietsuiker
- Boter
- Zwarte peper
- Zout
BEREIDING
- Pel de sjalot en hak hem fijn. Verwarm 5 cl ciderazijn en smelt 25 gr ongeraffineerde rietsuiker. Voeg een snuifje zout toe en dompel de sjalot onder in het vocht. Laat marineren en afkoelen bij kamertemperatuur gedurende ten minste 5 minuten.
- Om de carpaccio van aardperen te maken, schilt u deze en snijdt u ze in zeer dunne plakjes. Breng op smaak met een theelepel hazelnootolie, een eetlepel ciderazijn, een snufje zout en peper. Meng en zet apart.
- Snijd elke Aubel® bloedworst in 6 plakken en bak ze enkele minuten in een klontje boter op een matig vuur. Bak tot de bloedworst knapperig is. Zet opzij
- Haal de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze met een eetlepel zonnebloemolie.
- Leg 3 plakjes bloedworst, een paar plakjes aardpeer en wat ingelegde sjalotjes op een bord. Werk af met een streepje vanille-olie. Smakelijk!