Gratin de chicons au jambon Dégraissé Aubel®

50 minuten

4 personen

Gemiddeld

Gegratineerd witloof met Ontvette Ham van Aubel®

Een echte schat uit onze culinaire traditie

INGREDIËNTEN
  • 8 plakjes Ontvette Ham van Aubel®
  • 8 stronkjes witlof
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 40 g gruyère
  • Zout, pepper
BEREIDING
  1. Verwijder het bittere kegeltje onderaan het witlof. Stoom het witlof 20 min..
  2. Laat de boter in een pan smelten. Strooi er in een keer alle bloem over en laat 2 min., al roerend, koken. Giet er vervolgens de melk over en roer tot de saus dik wordt. Voeg er de nootmuskaat, het zout en de peper aan toe.
  3. Rol het witlof in de plakjes ham en leg ze in een ovenschotel. Giet er de bechamelsaus over. Strooi er de gruyère over.
  4. Schuif in de oven en laat 20 min. gratineren.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES