Fris slaatje met Aubel® Poolse Kielbasa
Een perfecte lunch voor warme zomerdagen...
INGREDIËNTEN
- 1 Aubel® Poolse Kielbasa (300 g - 2 stuks)
- 500 g voorgekookte biet (vacuüm verpakt)
- 1 blikje kikkererwten
- 1/4 komkommer
- 2 zoetzure augurken
- 2 sucrineslaatjes (mini Romeinse sla)
- 1 bos radijzen
- 1 bos peterselie
- olijfolie
- rode wijnazijn
- snuifje zout
- snuifje peper
BEREIDING
- Laat een blikje kikkererwten uitlekken en verdeel ze over twee bokalen.
- Snijd de biet in kleine blokjes en voeg ze bij de kikkererwten.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels rode wijnazijn, een handvol gehakte peterselie, een snuifje zout en peper. Giet de dressing over de kikkererwten en de biet.
- Snijd de augurken in kleine blokjes en leg ze op de bietenblokjes.
- Snijd een kwart van de komkommer in dunne plakjes. Leg ze bovenop de augurken. De augurken en komkommer vormen een barrière tussen de rode biet en de dressing. Anders wordt het vlees rood van de bieten...
- Snijd de sucrineslaatjes grof. Leg ze op de komkommer.
- Snijd de Poolse Kielbasa in mooie plakjes. Schik op de sucrine.
- Spoel een bos radijsjes, verwijder de kroontjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Werk af met de plakjes radijs op de worst.
- Goed schudden voor het opdienen.