Salade met duo van Aubel-ham en zachte kruiden
Een heerlijke, kruidige salade
INGREDIËNTEN
- 4 sneetjes beenham van AUBEL®
- 4 sneetjes Gegrilde Ham van AUBEL®
- 400 g seizoensalade (veldsla, kropsla of krulsla)
- 2,5 eetplepels olijfolie
- 1,5 theelepel rode wijnazijn
- 1 bosje jonge ui
- Zout en peper van de molen
- 1 theelepel mengsel van currypoeder, kaneel, pure cacao, komijn en paprika
- 2 verse tomaten en 1/3 komkommer
- 16 sprietjes bieslook
BEREIDING
- Snijd de tomaten en de komkommer in schijfjes en leg ze in een kleine schotel. Kruid af met zout en peper.
- Doe de sla in een grote slakom, kruid ze met zout en peper en strooi er het kruidenmengsel over.
- Voeg de olie en de azijn toe, met fijngehakte ui. Meng zachtjes maar goed en verdeel over 4 diepe borden.
- Snijd de 2 hamsoorten in smalle reepjes en verdeel ze over de salade. Garneer met tomaat, komkommer en bieslook.
Tip : Je kan ook voor andere eigen keuze kruiden gaan natuurlijk. Ook heerlijk met een een licht geroosterd zuurdesemboerenbroodje met boerenboter.