Witloofsalade met Aubel® Witte Worst
Heerlijk als lunch
INGREDIËNTEN
- 1 Aubel® Witte Worst (280 g), in schijfjes van 1 cm gesneden
- 1 rode ajuin, in schijfjes gesneden
- Vruchtvlees van 1 sinaasappel in partjes gesneden
- 4 el walnoten, grof gehakt
- 4 witloofstronkjes
- 50 g veldsla
- 4 el zachte veenbessen
- 1 el boter
- Vinaigrette*: 2 el vloeibare honing + 1 el mosterd + 4 el olijfolie + 2 el appelazijn + peper en zout
BEREIDING
- Verwijder de harde kern uit het witloof met een keukenmesje en snijd de rest in schuine reepjes.
- Voeg samen in één kom: veldsla, rode ajuin, vruchtvleespartjes van de sinaasappel, zachte veenbessen, stukjes walnoot en witloofreepjes.
- Giet er wat vinaigrette* over en meng.
- Laat de schijfjes worst aan elke kant gedurende 1 minuut in boter bakken.
- Verdeel het slaatje over de borden en schik er de schijfjes worst op.
Klaar is kees. Eet smakelijk!
Tip: Ook lekker met een sneetje bruin brood erbij.