Kleurrijke chaud froid in ‘t zwart-wit
Veel kleur en smaak in dit verkwikkende seizoengerecht
INGREDIËNTEN
- 150 g witte pens
- 150 g zwarte pens
- 200 g kleine voorgekookte bieten
- 150 g Belgische groene asperges
- 4 abrikozen
- 4 perziken
- 2 boterhammen
- ½ bussel peterselie
- 1 teentje look
- Olijfiolie
- Peper
- Zout
BEREIDING
- Snijd de boterhammen in croutons. Besprenkel ze met olijfolie, wat peper en zout. Bak de courtons krokant in een pan op middelmatig vuur. Snipper ondertussen een teentje look en een halve bussel peterselie fijn. Voeg de look en peterselie toe wanneer de croutons goudbruin en krokant zijn. Meng goed en laat nog een minuutje garen om de rauwe looksmaak te vermijden. Haal van het vuur en laat afkoelen op keukenpapier.
- Kuis de groene asperges en kook ze zeer kort in gezouten en kokend water. Één à twee minuten. Koel ze daarna onmiddellijk af onder koud water.
- Snijd de perziken en abrikozen in twee. Haal de pit eruit en besprenkel lichtjes met olijfolie. Gril ze kort op een snikhete grilplaat of een barbecue. Deze stap is optioneel, maar ontzettend lekker!
- Snijd de pensen in sneetjes van 2 tot 3 cm dik. Bak ze krokant in dezelfde pan als de croutons met een klein beetje olijfolie. Kleur ze langs beide kanten.
- Dresseer, op een groot bord, de stukjes pens, de asperges, de croutons, het gegrild fruit en de rode bieten in stukjes gesneden. Werk af met olijfolie, peper en zout.