Lunchslaatje met gevogeltegehaktballetjes van Aubel
Fijn en gezond, voor de grote goesting!
INGREDIËNTEN
- 4 gevogeltegehaktballen van Aubel®
- 1 krop sla
- 400 g prinsessenbonen
- 250 g kerstomaten
- 100 g rucola
- 200 g wortelen
- 8 radijzen
- 1 sjalot
Voor de vinaigrettesaus :
- 1 dl speciale vinaigretteolie
- 1 soeplepel mosterd
- 1 eigeel
- 1 dl gevogeltebouillon
- Peper en zout
- Kruiden naar keuze: platte peterselie, bieslook, tijm
BEREIDING
- Voor de vinaigrette: meng het eigeel met de mosterd, de bouillon, de kruiden, de olie, de peper en het zout.
- Maak de sla schoon en zet aan de kant.
- Kook de bonen, maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven.
- Snijd de sjalot fijn.
- Snij d de kerstomaten, de wortelen en de radijzen zoals je het zelf wilt.
- Snijd de gehaktballen in kwartjes.
- Schik de groenten, de sla, de rucola en de kwartjes gehaktballen met de vinaigrette op een bord en serveer met een sneetje geroosterd brood.
Tip : garneer met een hardgekookt ei, blokjes aardappelen, seizoensgroenten, ...