Salade lunch de boulettes de volaille Aubel®
30 minuten
4 personen
Gemiddeld

Lunchslaatje met gevogeltegehaktballetjes van Aubel

Fijn en gezond, voor de grote goesting!

INGREDIËNTEN
  • 4 gevogeltegehaktballen van Aubel®
  • 1 krop sla
  • 400 g prinsessenbonen
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g rucola
  • 200 g wortelen
  • 8 radijzen
  • 1 sjalot

Voor de vinaigrettesaus :

  • 1 dl speciale vinaigretteolie
  • 1 soeplepel mosterd
  • 1 eigeel
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • Peper en zout
  • Kruiden naar keuze: platte peterselie, bieslook, tijm
BEREIDING
  1. Voor de vinaigrette: meng het eigeel met de mosterd, de bouillon, de kruiden, de olie, de peper en het zout.
  2. Maak de sla schoon en zet aan de kant.
  3. Kook de bonen, maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven.
  4. Snijd de sjalot fijn.
  5. Snij d de kerstomaten, de wortelen en de radijzen zoals je het zelf wilt.
  6. Snijd de gehaktballen in kwartjes.
  7. Schik de groenten, de sla, de rucola en de kwartjes gehaktballen met de vinaigrette op een bord en serveer met een sneetje geroosterd brood.

Tip :  garneer met een hardgekookt ei, blokjes aardappelen, seizoensgroenten, ...

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES