Aperoprikker met Gebraden Gehaktballen van Aubel®
Maak ‘t chiquer met een aperoprikker!
INGREDIËNTEN
- 4 Gebraden Gehaktballen van Aubel®
- 1 oranje wortel
- 1 gele wortel
- ½ rammenas (radijs)
- ½ komkommer
- 150 g room 40 %
- 100 g mayonaise
- 50 g melk
- ½ ui
- 5 blaadjes platte peterselie
- 75 g fijngehakte kleine augurken
- 5 takjes dragon
- 30 g kappertjes
- Piment d’Espelette (chilipeper)
Voor de marinade:
- 25 g rijstazijn
- 20 g suiker
- 75 g water
- 10 blaadjes koriander
- Peper en zout
BEREIDING
- Voor de marinade: meng de rijstazijn met de suiker, het water en de koriander. Zet alles aan de kant.
- Snijd met een fijnsnijder (mandoline) de wortelen, de rammenas en de komkommer fijn op een lengte van 6 cm. Laat de groenten 1 uur trekken in de marinade. Laat uitlekken en rol elke groente afzonderlijk op tot een bolletje. Zet aan de kant.
- Snijd de ui, de augurken, de peterselie, de dragon en de kappertjes in kleine stukjes. Zet aan de kant.
- Meng de mayonaise met de room, de melk, het zout en de peper en haal door een puntzeef. Giet het mengsel in een spuitfles met 1 patroon en zet enkele uren aan de kant in de koelkast. Als je geen spuitfles hebt, mengt u de mayonaise gewoon met de ui, de augurken, de peterselie, de dragon de in plakjes gesneden kappertjes, het zout en de peper. Zet aan de kant.
- Snijd de gehaktballen in blokjes.
- Zet een blokje gehaktbal en de op een bolletje gerolde groenten op een aperitiefstokje.
- Als je een spuitfles hebt: spuit de saus in een schotel en voeg er het mengsel van ui, augurk, peterselie, dragon en kappertjes aan toe. Meng het geheel zorgvuldig en serveer de saus in een schotel. Heb je geen spuitfles, serveer de saus dan in een schotel.