Lolly met Witte Worst van Aubel®
Kinderspel om te maken!
INGREDIËNTEN
- 300 g Witte Worst van Aubel®
- 120 g PANKO (Aziatische) of klassiek paneermeel
- 40 g gehakte pistachenoten
- Kerriepoeder
- Een beetje bloem (om te paneren)
- 3 eiwitten
- Een scheutje azijn
- Een scheutje olie
- Peper en zout
- 12 houten spiesjes
BEREIDING
- Snijd de worst in plakjes van ± 1,5 cm dik
- Maak het paneermengsel klaar: Paneermeel (natuur), Paneermeel + pistachenoten, Paneermeel + kerrie;
- Scheid eiwit van eigeel. Meng het wit van het ei en voeg er zout, peper, olie en azijn aan toe.
- Haal elk worstenplakjes achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en een van de paneermengsels.
- Frituur de worstenplakjes enkele minuten bij 180 °C.
- Laat de worstenplakjes uitlekken en prik ze op de houten spieën.
- Serveer als borrelhapje of als voorgerecht samen met een vinaigretteslaatje.
Suggestie : voorzie 1 brochette per soort per persoon.