Sucettes de boudin blanc Aubel®

30 minuten

4 personen

Gemakkelijk

Lolly met Witte Worst van Aubel®

Kinderspel om te maken!

INGREDIËNTEN
  • 300 g Witte Worst van Aubel®
  • 120 g PANKO (Aziatische) of klassiek paneermeel
  • 40 g gehakte pistachenoten
  • Kerriepoeder
  • Een beetje bloem (om te paneren)
  • 3 eiwitten
  • Een scheutje azijn
  • Een scheutje olie
  • Peper en zout
  • 12 houten spiesjes
BEREIDING
  1. Snijd de worst in plakjes van ± 1,5 cm dik
  2. Maak het paneermengsel klaar: Paneermeel (natuur), Paneermeel + pistachenoten,  Paneermeel + kerrie;
  3. Scheid eiwit van eigeel. Meng het wit van het ei en voeg er zout, peper, olie en azijn aan toe.
  4. Haal elk worstenplakjes achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en een van de paneermengsels.
  5. Frituur de worstenplakjes enkele minuten bij 180 °C.
  6. Laat de worstenplakjes uitlekken en prik ze op de houten spieën.
  7. Serveer als borrelhapje of als voorgerecht samen met een vinaigretteslaatje.

      Suggestie : voorzie 1 brochette per soort per persoon.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES