Boudin blanc Aubel® fumé au romarin
20 minuten
4 personen
Gemiddeld

Aubel® witte worst gerookt met rozemarijn

Heerlijk feesten met een geslaagd Aubel aperitief

INGREDIËNTEN
  • 1 Aubel® witte worst met fijne kruiden (300 g - 2 stuks)
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 sjalotten
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 16 aperitieftoastjes
  • olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
BEREIDING
  1. Voor de sjalottenconfituur: schil vier sjalotten en hak ze fijn. Sauteer in een pan in een scheutje olijfolie. Voeg zout en peper toe en een eetlepel suiker. Laat enkele minuten met een deksel op een matig vuur karamelliseren. Voeg 3 eetlepels balsamicoazijn en 3 eetlepels water toe zodra de sjalotten helemaal gaar zijn. Laat 15 minuten sudderen met het deksel erop.
  2. Snijd de worstjes in plakjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur met een scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat je een pan met het juiste deksel gebruikt. Bak de plakjes worst kort aan elke kant, net genoeg om ze te kleuren en te verwarmen van binnen. Reken ongeveer een minuut aan elke kant. Haal dan van het vuur.
  3. Om de worst te roken: steek een takje rozemarijn in brand op het fornuis of met een aansteker. Blaas de vlam uit. Zodra het sterk begint te roken, leg je het takje rozemarijn in de pan en sluit je onmiddellijk het deksel, zodat de rook zoveel mogelijk in de pan blijft. Laat de schijfjes worst ongeveer 5 minuten roken om een lichte smaak van gerookte rozemarijn te bekomen.
  4. Doe een theelepel sjalottenconfituur op een toastje en werk af met een plakje gerookte witte worst.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES