Conchiglie pasta met ontvette ham
Schelpjes op je bord!
INGREDIËNTEN
- 6 sneetjes Aubel® Onvette Ham
- 24 grote schelpjes (Conchiglie)
- Rode biet, vacuum gekookt 150 g
- 12 augurken
- kwark met fijne kruiden 80 g
- 6 kerstomaten
- Een beetje postelein of tuinkers
- Opgeklopte room 125 g
- Azijn
- Mosterd,
BEREIDING
- Kook de pastaschelpjes, laat ze even afkoelen en zet aan de kant.
- Snijd de rode biet (kleine blokjes), de augurken (lange reepjes) en de kerstomaatjes (in 2 stukjes).
- Was de postelein of de tuinkers.
- Maak de vinaigrette: meng de mosterd, azijn, opgeklopte room, zout en peper. Giet een beetje vinaigrette in elk schelpje.
- Vul een spuitzak met kwark en spuit enkele toefjes op de borden. Zo blijft de pasta mooi op het bord staan.
3 x dresseren van de schelpjespasta:
- Leg 2 sneetjes opgerolde ham en de augurkreepjes over de schelpjes.
- Vul de schelpjes met kleine stukjes ham en een toefje kwark, afgewerkt met stukje kerstomaat en postelein.
- Leg de ham en rode biet in roosvorm op het bord.