Chicon gratin apéro au jambon à l’os Aubel®
30 minuten
8 stuks
Gemakkelijk

Aperitief van gegratineerd witloof met Aubel® beenham

Loïc serveert je een 100% Belgische klassieker in aperitiefvorm

INGREDIËNTEN
  • 1 Aubel ® beenham (150 g - 4 sneetjes)
  • 4 stronkjes Belgisch witloof uit volle grond
  • 4 plakjes Belgische kaas (bijv. Val-Dieu, Floreffe abdijkaas, Brugge, Passendale, ...)
  • 1 klontje boter
  • 1 snuifje suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt een klontje boter in een koekenpan op een hoog vuur. Snijd intussen het witloof in vier. Snijd ze in vieren om ze een groter oppervlak te geven, zodat ze beter kleuren en de kooktijd wordt verkort. Schroei het witloof in de boter. Breng op smaak met zout, peper, een snuifje suiker en een beetje nootmuskaat. Karameliseer ze aan de buitenkant. Laat ze verder garen in de oven.
  3. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm dik.
  4. Rol twee kwartjes witlof in een half plakje kaas, gevolgd door een half plakje beenham. In totaal moet je 8 rolletjes hebben.
  5. Bind vervolgens een strookje bladerdeeg rond de ham en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak 15 tot 20 minuten in de oven op 200°C tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten is.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES