Clafoutis « cordon bleu » aux tomates-cerise

30 minuten

4 personen

Gemakkelijk

Clafoutis van de chef met kerstomaatjes

De chef, dat ben jij !

INGREDIËNTEN
  • 3 plakjes ontvette Ham Superieur van Aubel®
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 250 g kerstomaten
  • 3 eieren
  • 25 cl magere slagroom
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels fijngehakt bieslook
  • Peper en zout
BEREIDING
  1. Warm de oven voor op temperatuur 6 – 180 °C
  2. Snijd de kerstomaatjes in helftjes en verdeel ze over kleine ovenschaaltjes.
  3. Voeg er de in reepjes gesneden ham aan toe.
  4. Meng de bloem en een beetje room met een garde. Voeg er vervolgens de eieren, de rest van de room, het bieslook en de geraspte kaas aan toe. Meng stevig en kruid eventueel bij. Giet in de schaaltjes. Schuif de schaaltjes 20 min in de oven.
  5. Serveer warm met een slaa. Je kunt de clafoutis ook koud serveren bij een picknick of op een buffet. Je kunt de emmentaler ook vervangen door (zelf geraspte) cheddar

LEKKERE RECEPTJES