Spaghetti met Aubel® Gehaktballen met groenten
Vogelnestjes voor extra smulplezier!
INGREDIËNTEN
- 2 x 4 stuks Aubel® Gehaktballen met 30% groenten
- 2 eieren
- Boterspray
- 100 g spaghetti
- 100 g tomatensaus
- 100 g gemalen mozzarella
- 75 g gemalen parmezaankaas
- Peper en zout
- Gehakte basilicumblaadjes
BEREIDING
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Breng de pasta aan de kook en laat daarna afkoelen.
- Spray wat boter in 12 cupcakevormpjes.
- Snijd de gehaktballen doormidden.
- Meng de afgekoelde pasta met de mozzarella (2/3e) en de helft van de parmezaankaas.
- Voeg 50 g tomatensaus toe aan de geklopte eieren, meng, en giet het mengsel in de bakvormpjes.
- Leg er de pasta in, draai het tot een nestje en leg er een halve gehaktbal op.
- Doe er twee eetlepels tomatensaus over en strooi er de rest van de parmezaankaas over.
- Bak de vormpjes gedurende 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.
- Laat even afkoelen en haal de gerechtjes voorzichtig uit de bakvorm met een mes.
- Werk af met wat kruiden en basilicumblaadjes, en klaar!
Tip: Kinderfeestje? Scoren doe je sowieso met deze lekkere hapjes. Heb je nog wat over? Stop ze in de brooddoos, da’s goed voor extra smulplezier!