Salade de chicons au Boudin blanc Aubel®
30 minuten
4 personen
Gemakkelijk

Witloofsalade met Aubel® Witte Worst

Heerlijk als lunch

INGREDIËNTEN
  • 1 Aubel® Witte Worst (280 g), in schijfjes van 1 cm gesneden
  • 1 rode ajuin, in schijfjes gesneden
  • Vruchtvlees van 1 sinaasappel in partjes gesneden
  • 4 el walnoten, grof gehakt
  • 4 witloofstronkjes
  • 50 g veldsla
  • 4 el zachte veenbessen
  • 1 el boter
  • Vinaigrette*: 2 el vloeibare honing + 1 el mosterd + 4 el olijfolie + 2 el appelazijn + peper en zout
BEREIDING
  1. Verwijder de harde kern uit het witloof met een keukenmesje en snijd de rest in schuine reepjes.
  2. Voeg samen in één kom: veldsla, rode ajuin, vruchtvleespartjes van de sinaasappel, zachte veenbessen, stukjes walnoot en witloofreepjes.
  3. Giet er wat vinaigrette* over en meng.
  4. Laat de schijfjes worst aan elke kant gedurende 1 minuut in boter bakken.
  5. Verdeel het slaatje over de borden en schik er de schijfjes worst op.

Klaar is kees. Eet smakelijk!

Tip: Ook lekker met een sneetje bruin brood erbij.

 

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES