Aubel witte worst met appel op een bedje van bladerdeeg
Een Belgische klassieker in een modern jasje
INGREDIËNTEN
- 1 vel kant-en-klaarbladerdeeg
- 1 Aubel® witte worst met fijne kruiden
- 3 appels
- 2 kl rietsuiker
- 4 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- Veenbesssencompote
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel het vel bladerdeeg over 4 kleine bakvormpjes. Druk het deeg goed aan tegen de randen.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snijd ze nu in fijne stukjes.
- Beleg het bladerdeeg met de appelstukjes en strooi er de rietsuiker over.
- Snijd de Aubel® worst in fijne schijfjes, halveer ze en leg ze op de stukjes appel.
- Kruid met peper en zout, bestrijk lichtjes met olijfolie en voeg een takje rozemarijn toe.
- Zet de 4 bakvormpjes in het midden van de oven op 180°C en laat gedurende 30 minuten bakken.
- Serveer het geheel met wat veenbessencompote.
Zo eenvoudig, zo lekker!