Pompoensoep met de Boulettes van bij ons van Aubel®
Zoveel méér dan zomaar soep!
INGREDIËNTEN
- 4 Boulettes van bij ons van Aubel®
- 1,5 kg schoongemaakte pompoen
- 3 uien
- 300 g zoete aardappelen
- 2 l gevogeltebouillon
- Kervel
- 1 dl room 40%
- Zout
- Piment d’Espelette (chilipeper)
BEREIDING
- Maak de ui schoon en snijd ‘m in schuifjes.
- Snijd de pompoen in grove blokjes..
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Laat de ui in een pan stoven en voeg er vervolgens de pompoenblokjes aan toe. Braad aan. Giet er de 2 liter gevogeltebouillon bij, voeg zout toe en dek af. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg er de blokjes aardappelen aan toe en laat 20 minuten koken.
- Mix de soep fijn, voeg er de piment d’Espelette (chilipeper) aan toe en kruid, indien nodig, bij.
- Klop de room op, zoals bij slagroom, en voeg er een snuifje zout en fijngehakte kervel aan toe. Zet aan de kant.
- Warm de balletjes ongeveer 15 min. op in de oven bij 160°C. Haal ze uit de oven en snijd ze in kwartjes.
- Serveer de soep in een diep bord en garneer met de kwartjes in stervorm. Voeg er de opgeklopte room aan toe.