Potage au potiron et boulets du terroir Aubel®

40 minuten

4 personen

Gemakkelijk

Pompoensoep met de Boulettes van bij ons van Aubel®

Zoveel méér dan zomaar soep!

INGREDIËNTEN
  • 4 Boulettes van bij ons van Aubel®
  • 1,5 kg schoongemaakte pompoen
  • 3 uien
  • 300 g zoete aardappelen
  • 2 l gevogeltebouillon
  • Kervel
  • 1 dl room 40%
  • Zout
  • Piment d’Espelette (chilipeper)
BEREIDING
  1. Maak de ui schoon en snijd ‘m in schuifjes.
  2. Snijd de pompoen in grove blokjes..
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Laat de ui in een pan stoven en voeg er vervolgens de pompoenblokjes aan toe. Braad aan. Giet er de 2 liter gevogeltebouillon bij, voeg zout toe en dek af. Breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg er de blokjes aardappelen aan toe en laat 20 minuten koken.
  6. Mix de soep fijn, voeg er de piment d’Espelette (chilipeper) aan toe en kruid, indien nodig, bij.
  7. Klop de room op, zoals bij slagroom, en voeg er een snuifje zout en fijngehakte kervel aan toe. Zet aan de kant.
  8. Warm de balletjes ongeveer 15 min. op in de oven bij 160°C. Haal ze uit de oven en snijd ze in kwartjes.
  9. Serveer de soep in een diep bord en garneer met de kwartjes in stervorm. Voeg er de opgeklopte room aan toe.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES