Quiche de choucroute Aubel®
30 minuten
4
Gemakkelijk

Aubel® zuurkoolquiche

INGREDIËNTEN
  • 350 g  zuurkool gegaard volgens traditioneel recept
  • 100 g gerookt mager spek
  • 1 rol zanddeeg
  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • 4,5 dl room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 g geraspte emmentaler
  • 2  kookvaste aardappelen
  • Peper
BEREIDING
  1. Spreid het zanddeeg over de quichevorm (één grote of meerdere kleintjes). Prik in de bodem van de quiche gaatjes met een vork. Haal uit de vorm en serveer met een stevig gekruid vinaigretteslaatje.
  2. Snijd het spek in zeer dunne reepjes, bak ze in een pan en zet daarna opzij.

  3. Snij de aardappelen in kleine blokjes, kook ze en zet ze aan de kant.

  4. Maak de quichevulling klaar. Meng de eieren, de melk, de room, de kaas en de peper.

  5. Smeer wat mosterd over de bodem van de quiche. Plaats er de zuurkool op, de aardappelblokjes en giet er de quichevulling over.

  6. Plaats het geheel in een voorverwarmde oven bij 170°C – 25 minutes

Haal uit de vorm en serveer met een stevig gekruid vinaigretteslaatje.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES