Tartelettes feuilletées de pommes et boudin noir Aubel®

40 minuten

4 personen

Gemiddeld

Bladerdeegtaartje met appel en bloedworst van Aubel®

Een zout-zoet meesterwerkje.

INGREDIËNTEN
  • 2 bloedworsten van Aubel® (2 x 150g)
  • 4 ronde schijven bladerdeeg met een diameter van 12 cm
  • 4 appels (Boskoop)
  • 4 grote soeplepels appelmoes
  • Luikse siroop
  • Suiker
  • Boter
BEREIDING
  1. Schil de appels, snijd ze in kwartjes en laat ze even kleuren in een pan met boter. Voeg een beetje suiker toe en laat karamelliseren.
  2. Snijd de worst in plakjes van 1 cm dik en bak ze aan in een pan met een beetje boter.
  3. Snijd ronde schijven uit het bladerdeeg met een uitsteekvorm of een stuk karton dat je op de juiste maat hebt geknipt.
  4. Smeer de appelmoes uit over het bladerdeeg en schik de stukjes appel en bloedworst in bloemvorm.
  5. Bak ongeveer 12 minuten af op 180 °C in een voorverwarmde oven.
  6. Warm de Luikse siroop op in een steelpannetje en dresseer er het bord mee.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES