Bladerdeegtaartje met appel en bloedworst van Aubel®
Een zout-zoet meesterwerkje.
INGREDIËNTEN
- 2 bloedworsten van Aubel® (2 x 150g)
- 4 ronde schijven bladerdeeg met een diameter van 12 cm
- 4 appels (Boskoop)
- 4 grote soeplepels appelmoes
- Luikse siroop
- Suiker
- Boter
BEREIDING
- Schil de appels, snijd ze in kwartjes en laat ze even kleuren in een pan met boter. Voeg een beetje suiker toe en laat karamelliseren.
- Snijd de worst in plakjes van 1 cm dik en bak ze aan in een pan met een beetje boter.
- Snijd ronde schijven uit het bladerdeeg met een uitsteekvorm of een stuk karton dat je op de juiste maat hebt geknipt.
- Smeer de appelmoes uit over het bladerdeeg en schik de stukjes appel en bloedworst in bloemvorm.
- Bak ongeveer 12 minuten af op 180 °C in een voorverwarmde oven.
- Warm de Luikse siroop op in een steelpannetje en dresseer er het bord mee.