3 keer meer energie op het werk

Gezonde voeding, een dosis creativiteit en beweging zijn de sleutel tot succes.

 

‘s Morgens nog zo fris als een hoentje en rond de middag zo leeg als een platte batterij? Dat is het effect van de meedogenloze middagdip: je zit er wat apathisch bij, je ogen vallen bijna toe en je enige vriend is koffie of een zoete snack. Gelukkig kan het ook anders: Met een beetje creativiteit, gezonde voeding en wat beweging tussendoor glijd je weer gemakkelijk en vol energie door je werkdag.

frigo

Eet je energiek

Gebak, koekjes en pralines doen je bloedsuikerspiegel schommelen: die leiden tot een energiedip. Trage koolhydraten zoals volkorenproducten, zorgen in combinatie met voldoende eiwitten, vetten, vitamines en mineralen wél voor meer energie. Ook vlees en onze kwaliteitsvolle charcuterie zijn een belangrijke energiebron voor een gevarieerd eetpatroon. Want naast eiwitten bevatten vleeswaren ook ijzer en zink, twee voedingsstoffen die vermoeidheid en ziekte tegengaan. 

 

 
Lekker eten is een bron van plezier en belangrijk voor een gezond lichaam vol energie. Daarom bereiden onze Meester-Charcutiers al meer dan 50 jaar lang kwaliteitsvolle charcuterie die bijdraagt tot een gezonde ontwikkeling. 

Zeg ja tegen lucht, licht en beweging

Na de middag heeft je lichaam energie nodig om je eten te verteren. Daarom voel je je zo slaperig na de lunch. Powernaps van 5 á 20 minuten werken echt, maar als je werkplek dat niet toelaat zijn licht, frisse lucht en wat beweging een mooi alternatief. Zet het raam open, plan wandelvergaderingen in of ga naar buiten: je hersenen krijgen instant energie en jij kunt je nadien weer beter focussen.

Blijf uit de buurt van snoepautomaten

Hoeft het nog gezegd dat zware maaltijden om meer energie vragen? Breng daarom je zelfgemaakte lunch mee naar het werk en kies voor een gezond - liefst suikervrij - tussendoortje. In de kantine kom je zo minder in de verleiding voor de copieuze zoute en vetrijke maaltijden. En bovendien loop je met een lijf vol energie al die snoepautomaten op het werk weer zonder verpinken voorbij.

 

 

test

  • Versgemaakte groentesoep (bevat geen suiker)

  • Gezonde vetten zoals avocado’s, zalm en olijfolie

  • Powersalades met Aubel® Kipfilet Dragon of plantaardige eiwitten zoals quinoa, linzen en zaden

  • Bruine rijst, volkoren pasta of een volkoren boterham met Aubel® Ham of Aubel® Kipfilet Natuur

  • Gezonde tussendoortjes zoals noten, een vezelrijke (volkoren) boterham, granolabar (ongesuikerd), Griekse yoghurt, vers fruit of rauwkost

 

Een drukke job, kinderen, huishoudelijke klusjes: Hoe houd je op het einde van de dag toch nog voldoende energie over? Deze 3 praktische tips helpen je op weg.