
Meloensalade met Aubel® Kipfilet Dragon
Voor een frisse toets aan tafel
INGREDIËNTEN
- 200 g Aubel® Kipfilet Dragon
- 1 rode ajuin
- 200 g ijsbergsla
- 1 meloen Galia
- 2 meloenen Cavaillon
- Dressing* met honingmosterd: 2 el witte wijnazijn + 2 el olijfolie (extra vierge) + 1 el vloeibare honing + 1 el mosterd (Dijon) + 2 el mayonaise + peper en zout
- Basilicum voor de afwerking
BEREIDING
- Versnipper de ajuin. Laat de ajuin even weken in een schaaltje met koud water om de overheersende smaak in de salade te verzachten.
- Maak de ijsbergsla schoon en snijd in dunne reepjes.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Doe de sla en kipfilet in een kom.
- Giet de ajuin af.
- Voeg vervolgens de dressing* toe aan de sla en kipfilet. Meng goed om.
- Snijd de 3 meloenen middendoor en verwijder de pitten. Leg de 4 helften van de Cavaillon-meloen opzij. Maak uit de overige twee helften van de Galia-meloen kleine bolletjes met een meloenbolletjeslepel.
- Voeg de meloenbolletjes toe aan de sla en kipfilet.
- Verdeel alles over de 4 meloenhelften en werk af met een blaadje basilicum.
Smakelijk!