Carpaccio van Ardeense ham van Aubel
Fijne sneetjes vol genot
INGREDIËNTEN
- 8 sneetjes Ardeense Ham van AUBEL®
- 80 g wortelen in staafjes
- 80 g bladselderij in staafjes
- 80 g fijne groene boontjes (halfgaar)
- 80 g meloen in staafjes
- 80 g aardbeien in staafjes
- 80 g braambessen of frambozen
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel groene citroen sap
- 3 soeplepels arachideolie
- Zout en peper van de molen
- Enkele geroosterde sesamzaadjes
- Blaadjes verse basilicum
BEREIDING
- Meng de groenten en het fruit voorzichtig in een slakom met de mosterd, het citroensap, de arachideolie, zout en peper.
- Laat 5 minuten intrekken en verdeel ondertussen de Ardeense ham op 4 grote platte borden. Leg vervolgens met een soeplepel het uitgelekte mengsel in het midden van de borden, in de vorm van een koepel.
- Giet met de soeplepel de rest van het sap in een sliertje over de hesp.
- Garneer net voor het opdienen met de sesamzaadjes en basilicum. Kruid af met pepermolen.
- Nog lekkerder met een licht geroosterd zuurdesemboerenbroodje en boerenboter!