Zo verrassend kan een klassieke ham zijn (en lekker)!

3 originele recepten om van te smullen, en die bewijzen dat het ook anders kan.

 

Eps. Espe. Sjonk. Scheink. Heipse. In alle hoeken van ons land kennen ze deze oer-Belgische klassieker: ‘hesp’ of ham. Maar deze classic hoef je niet per se klassiek te serveren. Kijk maar naar onze Belgische Aubel® Hammen: die kunnen verrassend hedendaags op je bord, in de brooddoos of op je tapas plancha belanden. 

RECEPT 1: GEZONDE BOTERHAM MET BEENHAM & AVOCADO

Ook loco van avocado?

Avocado’s zijn de hype (en terecht)! Het groene goud is fris, gezond, voedingsrijk en gemakkelijk combineerbaar. Zéker met ham.

Dit heb je nodig:
2 sneetjes meergranenbrood - Aubel® Beenham - avocado - groene pesto - tuinkers - geroosterde pijnboompitten - paprikapoeder - zout & peper
 

Zo maak je ‘t:

  1. Besmeer een sneetje brood met de pesto.
  2. Beleg met 5 à 6 fijne schijfjes avocado.
  3. Bestrooi met zout, peper en beetje paprikapoeder.
  4. Plakje beenham erover.
  5. Afwerken met de tuinkers en pijnboompitten. Mmmm-ham!
avocado

RECEPT 2: BAGEL MET HONING, BRIE EN GEGRILDE HAM

Briezonderlekkere lunch

De combinatie brie, honing en noten, die ken je natúúrlijk. Maar op een bagel, met wat oer-Belgische ham erbij? Dàt moet je deze week nu toch eens proberen. 

bagel

Dit heb je nodig:
1 bagel - plakjes brie - honing - Aubel® Gegrilde Ham - noten (welke jij ‘t lekkerst vindt)

Zo maak je ‘t:

  1. Snij de bagel door en beleg beide helften met brie.
  2. Verdeel er wat honing over. Een beetje geeft al een lichtzoete smaak.
  3. Leg onder de grill tot de brie gesmolten is.
  4. Drapeer met de gegrilde ham.
  5. Sprenkel er wat gehakte noten over. Briezonder lekker!

RECEPT 3: CROQUE-KAN-ANDERS

Voor ’s avonds aan tafel of bij de tv ;-)

Zet je tanden in deze versie en je bent in één krak al die slappe, inspiratieloze croques die je ooit geserveerd kreeg helemaal vergeten.

Dit heb je nodig:
2 sneden volkorenbrood - Aubel® Superieur Ham - 1 bol mozzarella - zongedroogde tomaten - provencaalse kruiden - verse basilicum - groene pesto

Zo maak je ‘t: 

  1. Besmeer een sneetje brood met groene pesto.
  2. Beleg met de ham, enkele schijfjes mozzarella en zongedroogde tomaatjes.
  3. Kruid af en bedek met het andere sneetje brood.
  4. Grill tot de kaas gesmolten is.
  5. Werk af met de verse basilicum en dip ‘m in de pesto. Lekker krokant!
croque

 

Andere videorecepten en klassiekers herontdekt? Die vind je op onze receptenpagina op MyAubel.be.