Eps. Espe. Sjonk. Scheink. Heipse. In alle hoeken van ons land kennen ze deze oer-Belgische klassieker: ‘hesp’ of ham. Maar deze classic hoef je niet per se klassiek te serveren. Kijk maar naar onze Belgische Aubel® Hammen: die kunnen verrassend hedendaags op je bord, in de brooddoos of op je tapas plancha belanden.
RECEPT 1: GEZONDE BOTERHAM MET BEENHAM & AVOCADO
Ook loco van avocado?
Avocado’s zijn de hype (en terecht)! Het groene goud is fris, gezond, voedingsrijk en gemakkelijk combineerbaar. Zéker met ham.
Dit heb je nodig:
2 sneetjes meergranenbrood - Aubel® Beenham - avocado - groene pesto - tuinkers - geroosterde pijnboompitten - paprikapoeder - zout & peper
Zo maak je ‘t:
- Besmeer een sneetje brood met de pesto.
- Beleg met 5 à 6 fijne schijfjes avocado.
- Bestrooi met zout, peper en beetje paprikapoeder.
- Plakje beenham erover.
- Afwerken met de tuinkers en pijnboompitten. Mmmm-ham!
RECEPT 2: BAGEL MET HONING, BRIE EN GEGRILDE HAM
Briezonderlekkere lunch
De combinatie brie, honing en noten, die ken je natúúrlijk. Maar op een bagel, met wat oer-Belgische ham erbij? Dàt moet je deze week nu toch eens proberen.
Dit heb je nodig:
1 bagel - plakjes brie - honing - Aubel® Gegrilde Ham - noten (welke jij ‘t lekkerst vindt)
Zo maak je ‘t:
- Snij de bagel door en beleg beide helften met brie.
- Verdeel er wat honing over. Een beetje geeft al een lichtzoete smaak.
- Leg onder de grill tot de brie gesmolten is.
- Drapeer met de gegrilde ham.
- Sprenkel er wat gehakte noten over. Briezonder lekker!
RECEPT 3: CROQUE-KAN-ANDERS
Voor ’s avonds aan tafel of bij de tv ;-)
Zet je tanden in deze versie en je bent in één krak al die slappe, inspiratieloze croques die je ooit geserveerd kreeg helemaal vergeten.
Dit heb je nodig:
2 sneden volkorenbrood - Aubel® Ontvette Ham - 1 bol mozzarella - zongedroogde tomaten - provencaalse kruiden - verse basilicum - groene pesto
Zo maak je ‘t:
- Besmeer een sneetje brood met groene pesto.
- Beleg met de ham, enkele schijfjes mozzarella en zongedroogde tomaatjes.
- Kruid af en bedek met het andere sneetje brood.
- Grill tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met de verse basilicum en dip ‘m in de pesto. Lekker krokant!
Andere videorecepten en klassiekers herontdekt? Die vind je op onze receptenpagina op MyAubel.be.