5 tips voor een gezonder en natuurlijker eetpatroon

Ontdek 5 gouden regels die je op weg helpen naar een gezonder leven, zonder in te boeten op smaak.

 

Je kunt er niet omheen: iedereen wil weer gezond, lekker en zo natuurlijk mogelijk eten. Maar hoe ga je hiermee aan de slag op je bord? Deze 5 gouden regels helpen je op weg naar gezonder eten, zonder in te boeten op smaak. Integendeel zelfs.

1) Hoe herken je kwaliteit?

Alle chef-koks zijn het erover eens: een topgerecht vraagt om ingrediënten van topkwaliteit. En die vind je op de verpakking van een product. Bekijk dus altijd eerst uit welke ingrediënten de samenstelling van een product bestaat. Ze staan opgesomd in volgorde van belangrijkheid: hoe hoger op de lijst, hoe meer er van dat ingrediënt in het product zit. Let ook op kwaliteitslabels. Zo garandeert Magistral, het kwaliteitslabel voor ham, dat de ham in België gekweekt en verwerkt werd. In België mogen slechts 14 producenten het label gebruiken. Daar horen ook de Meester-Charcutiers van Aubel® bij. 

aubel

2) Weet wat je eet

Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaag komt en welke kwaliteit het heeft. Op dat vlak mogen wij Belgen van geluk spreken. Hier gelden namelijk bijzonder strenge normen en richtlijnen. Bij Aubel® wordt bijvoorbeeld alles gecontroleerd en geëtiketteerd in elke fase van het productieproces. Op die manier wordt elk product getraceerd en garanderen we 100% kwaliteit, van in de boerderij tot op je bord.

packs

3) Kies voor lokale producten

Aardbeien eten in de winter, een stukje vlees bakken dat duizenden kilometers heeft afgelegd... Absurd, toch? Door lokale producten te kopen, spaar je het milieu en steun je de Belgische landbouwers, telers en ambachtslieden. Meer nog: door voor lokale producten te kiezen, eet je ook volgens de seizoenen. Wedden dat je smaakpapillen daar blij mee zijn?

4) Herontdek de échte smaken

Lekker eten is niet alleen broodnodig voor je lichaam. Het is ook een bron van plezier!

Ruiken, proeven, watertanden, je ogen en smaakpapillen goed de kost geven: niets prikkelt je zintuigen zo sterk als een heerlijke maaltijd. Gelukkig hebben we in België niets te klagen over onze culinaire tradities. Wist je bijvoorbeeld dat het groene dorpje Aubel® al eeuwenlang bekendstraat om zijn lokale streekproducten zoals kaas, siroop, abdijbier, cider en fijne vleeswaren? En dat je deze producten al tientallen jaren gewoon in de supermarkt vindt? 

5) Proef de Belgische knowhow

Door te kiezen voor lokale, authentieke producten, kies je ook voor de expertise van vaklui met een hart voor hun beroep. Hier bij Aubel® kunnen we ondertussen al meer dan 50 jaar rekenen op de Belgische knowhow van ons familiebedrijf. Onze Meester-Charcutiers bereiden de fijne vleeswaren van Aubel® nog altijd volgens de traditionele recepten. Voor ons het ultieme bewijs dat ondernemingszin en innovatie hand in hand kunnen gaan met kwaliteit en traditie.

 

In België mogen slechts 14 producenten het erkende kwaliteitslabel voor ham gebruiken. Daar horen ook de Meester-Charcutiers van Aubel® bij.

 

Wist je dat...

...vlees perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon past? Naast eiwitten bevat het ook vitaminen en mineralen die je amper terugvindt in andere voedingsmiddelen. Bovendien is vlees rijk aan ijzen en zink, 2 voedingsstoffen die vermoeidheid en ziekte tegengaan. Een boterham met ham levert je ijzer en vitamine B12 op. Vitamine B12 is goed voor het bloed, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Gezond eten betekent evenwichtig eten. Zo ben je zeker dat je alle voedingsstoffen opneemt die je nodig hebt.