5 tips om je kinderen echte smaken te leren ontdekken

Kinderen en gezond eten: met deze 5 tips wordt het een plezier!

 

Voedselvoorkeuren die je als kind hebt ontwikkeld, blijven op volwassen leeftijd grotendeels aanwezig. Vandaar het belang om je kindje al zo vroeg mogelijk te laten kennismaken met echte, natuurlijke en gezonde voeding. 

Eetgewoonten vanuit je kindertijd proberen te veranderen, is moeilijk. Daarom engageren de Meester-Charcutiers van Aubel® zich elke dag om producten van de hoogste kwaliteit te bereiden die bijdragen tot de ontwikkeling van een goede smaak!

Opgroeien met smaak

Of het nu via het vruchtwater of via de moedermelk is: je kindje komt al heel vroeg in de ontwikkeling in contact met geuren en smaken. Tijdens het opgroeien leert hij nieuwe smaken en texturen kennen en verfijnt hij zijn smaakzin. De volgende tips helpen je om die vroege smaakzin gedurende de volgende jaren verder te perfectioneren:

1. Laat je peuter met z’n handen eten. 
Om nieuwe texturen of geuren te leren ontdekken, is ruimte nodig om te kunnen experimenteren, voelen en ruiken.

2. Betrek je kindje bij het bereiden van maaltijden.
Ga samen naar de markt, voorzie een kleine moestuin bij je thuis of kook lekker samen.

3. Zorg voor een leuke presentatie op het bord.
Net zoals jij, eet jouw kind in de eerste plaats met z’n ogen. Speel met kleurcontrasten, maak gekke vormpjes of dieren. 

test

4. Geef niet op wanneer het niet lukt van de eerste keer.
Nieuwe voeding bied je best meerdere keren aan. Alleen zo leert je kindje nieuwe smaken kennen en waarderen. Regelmatig aanmoedigen om kleine porties te proeven werkt beter dan je kleintje dwingen om z’n bord leeg te eten.

5. Stimuleer het plezier van samen aan tafel te zitten.
Maak van elke maaltijd een leuk gezinsmoment. Jou met plezier zien eten, werkt inspirerend en stimuleert je kind hetzelfde te doen.

Aubel®, de smaak van authenticiteit

Bij Aubel® vind je uitsluitend ingrediënten van topkwaliteit, een traditie die we al meer dan 50 jaar voortzetten. Onze Meester-Charcutiers bereiden de vleeswaren op ambachtelijke wijze en volgens traditionele recepten. Onze doel? Jouw kinderen een bijzondere proefervaring garanderen. En hen op die manier de mogelijkheid geven om echte smaken én het plezier van heerlijke traditionele vleeswaren te ontdekken!

Ingrediënten
Aubel® Kipfilet Natuur  - 2 zachte mini-sandwiches - een beetje geraspte wortel - salade naar keuze - mayonaise - enkele radijsjes

Voorbereiding
Snijd de sandwiches in twee en besmeer elke helft met één mespunt mayonaise. Versier één helft met geraspte wortelen, een paar slablaadjes en een plakje kipfilet. Leg nu de andere helft van de sandwich erop. En als afwerking? Nog 3 of 4 radijsjes…

Laat het jullie smaken, schatjes!

 

Ontdek nog meer gezonde en smakelijke recepten op MyAubel.be