22 januari 2022

Het verslag van een culinaire hoogdag als geen ander

 

Loïc Van Impe en Aubel® schrijven al enkele maanden lang aan hun "Belgisch verhaal". Tussen de posts op sociale media, grappige verhalen, wedstrijden en heel wat lekkere recepten door, kent onze vriend Loïc zijn gelijke niet als het gaat om onze 100% Belgische fijne vleeswaren op een nieuwe en creatieve manier te verwerken in zijn recepten.

En onze consumenten hebben zich niet vergist: net als wij zien zij dat Loïc helemaal weg is van koken en goede producten! Loïc is meer dan een "influencer"; in de loop der maanden is hij een echte ambassadeur geworden voor de fijne vleeswaren van Aubel®.

 

Workshop Loic

Wij onderhouden een (h)eerlijke band die een handvol gelukkigen een paar dagen geleden aan den lijve mochten ervaren!

Als er iets was dat wij – samen met Loïc - misten, dan was het wel de menselijke, fysieke, echte band met degenen die onze producten tot leven brengen: u!

De digitale technologie bracht dan wel een revolutie teweeg in de communicatie en de uitwisselingen, maar zij zal nooit het plezier vervangen van een ontmoeting met familie of vrienden rond een mooi bord heerlijke producten.

De tijd nemen, luisteren, leren, discussiëren, lachen en samen koken: het zijn allemaal kleine geneugten die wij weer centraal willen stellen in onze contacten met u... en voor u.

 

22 januari 2022
Het verslag van een culinaire hoogdag als geen ander

Workshop LOIC


9u30
Op deze zaterdagochtend in januari heerst er een zekere opwinding in de Antwerpse kantoren van het programma "Loïc, zot van koken".

Het wordt een mooie dag, een dag waarop de gelukkige winnaars van onze grote wedstrijd "Loïc, zot van koken" de kans krijgen om een bijzonder moment met Loïc door te brengen.

Op het programma: een bezoek aan de studio's, een blik achter de schermen van een tv-programma, een fotosessie en - vooral - een 100% Aubel® culinaire workshop waarbij Loïc enkele van zijn beste tips belooft te delen!

10u
Een auto parkeert op de uitgestrekte parking van de studio.

Vier vrouwen stappen uit, glimlachen en staren naar het enorme gebouw voor hen. Françoise, Jeanne, Pauline en Laurence en zijn collega's uit de streek rond Luik. Het was de moeder van Françoise die onze grote wedstrijd won en haar dochter dit speciale moment met onze ambassadeur schonk.

Bij het binnenkomen van de studio gebeuren de eerste uitwisselingen nogal discreet, ja zelf op een ietwat verlegen manier. Het moet gezegd dat het decor van de plaats redelijk imposant is en de aanwezigheid van onze fotograaf een beetje intimiderend werkt. Maar al snel breekt de koffie het ijs en verschijnt het eerste keukengerei al op het werkblad. Een vlotte start voor onze 4 ochtendgasten!

Op het menu van vandaag:

  • Bloedworst Aubel®, aardpeer, vanilleolie en ingemaakte sjalot als voorgerecht

  • Een omgekeerde croque-madame als hoofdgerecht

  • Als dessert een gebak van mango, pinda en kokosnoot, om te eindigen op een lichte en zoete noot.

Een menu om van te watertanden, waar onze 4 vriendinnen-collega's nu al naar uitkijken!

Workshop Loix
Workshop Loic

10u30 : Tijd voor de culinaire workshop. 
Tussen het snijden van de mango's, het maken van een banketbakkerspuntzak, de tips voor het maken van een perfecte roux of het kruiden van bloedworstjes en aardperen vliegt de ochtend voor de vrolijke en goedgehumeurde groep voorbij. Elk van hen heeft een kleine persoonlijke anekdote of een vraag over de geheimen van een TV-kookprogramma! Loïc is kwistig met advies en verhalen maar zorgt ervoor dat het zijn 4 assistenten van vandaag aan niets ontbreekt...

11u30
Na een uurtje koken is het tijd voor onze 4 gasten om zich te installeren en te genieten van een welverdiend "apér'Aubel®"! Een paar sneetjes van onze beroemde witte pens, geroosterde gehaktballetjes en boerenworst, dat is wat voor Loïc nodig heeft voor de afwerking van zijn zwart-witte "Pens & Aardpeer" voorgerecht!

De meningen zijn unaniem: het voorgerecht is een waar genot...

Daarna volgt een zeer persoonlijke en overheerlijke interpretatie van de croque-madame en, als afsluiter, een romig en verfrissend gebak.

Balans van de maaltijd: 12 lege borden en een gezellig samenzijn met Loïc die zich uitvoerig met onze gasten onderhoudt om hen beter te leren kennen.

13u
De culinaire workshop eindigt voor onze Luikse vrouwen die, trouw aan hun reputatie, graag nog wat langer hadden willen doorgaan! Een paar souvenirfoto's later zijn ze weer op weg naar hun Vurige Stede.

Workshop Loic


14u
Nauwelijks genoeg tijd om de keuken schoon te maken en Loïc's indrukken op te halen voor onze tweede groep arriveert. En wat een groep!

Inderdaad, het zijn niet één, niet twee, maar 3 generaties die deze namiddag samen zullen doorbrengen. Paule, de oudste, is een onvoorwaardelijke fan van Loïc. Zij mist geen enkele uitzending, vertrouwt zij ons toe, en komt vergezeld van haar dochter, haar kleinzoon en haar partner.

Vanaf de eerste minuten is de sfeer ontspannen, zoals bij een familiemaaltijd. Paule laat geen gelegenheid voorbijgaan om ons enkele ongelooflijke anekdotes te vertellen, en in het bijzonder haar ontmoeting met de onnavolgbare Jacques Brel, van wie zij de handtekening koestert in haar poëzieboekje! Stel je Loïc's reactie voor toen we hem vroegen of hij dit boekje ook wilde tekenen.

Er werd veel gelachen, en veel geplaagd. Het voelde aan alsof we thuis waren...

Rond een glas bubbels nodigt Loïc onze 4 gasten uit om zich rond het werkblad te verzamelen... We zouden uren kunnen luisteren naar al deze familieverhalen! Het menselijk contact, dat is zeker iets dat we gemist hebben...

 

14u30
Op het menu voor onze familie van deze namiddag: met honing gelakt spek Aubel®, aardappelpuree en boerenkool als voorgerecht; linzen dahl en Poolse worst Aubel® als hoofdgerecht en een gebak van mango, pinda en kokos als zoete afsluiter.

Workshop Loic
Workshop Loic

Met hun Aubel®-schorten aan gingen onze koks onder de deskundige leiding van Loïc aan de slag om de verschillende gerechten te bereiden! En omdat een culinaire workshop met deze kookfanaat niet compleet is zonder enig spektakel, steekt onze ambassadeur zijn plezier niet onder stoelen of banken wanneer hij de blik ziet van zijn 4 assistenten die hem zijn geheime wapen, de brander, uit een la zien halen!

Met veel kundigheid toont Loïc hoe je het gesmoorde spek van Aubel® van een subtiel gegrild tintje voorziet.

15u30 
Onze gasten hebben nauwelijks genoeg tijd om bij te komen van hun emoties, want het is al tijd om aan tafel te gaan en te proeven van hun bereidingen.

Tussen enkele discussies over de prijzen van onroerend goed en de backstage van de uitzending worden de borden leeggegeten terwijl de magen worden gevuld, en dat alles in een zeer ontspannen sfeer. Loïc en zijn 4 gasten delen een moment van intimiteit en samenzijn dat alleen door dit soort activiteiten mogelijk wordt gemaakt.

 

17u ... De dag zit erop...

Aan de hoek van een tafel vertrouwt Loïc ons toe dat dit soort momenten te zeldzaam zijn, maar o zo belangrijk zijn voor hem. Koken op televisie, op sociale media en op beeldscherm zal nooit het plezier van samen koken kunnen vervangen.

Voor ons bij Aubel® was deze ervaring, naast het in de kijker zetten van onze producten, vooral een echte verrijking omdat ze ons in staat stelde met een aantal van onze consumenten te praten, te begrijpen wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze leuk vinden. Al die jaren fijne vleeswaren maken met passie en de nodige knowhow kan alleen blijven duren als we blijven luisteren, naar u blijven luisteren.

Om blijvend te durven genieten van 100% Belgische fijne vleeswaren