Les verrines express au mini-jambonneau Aubel®

30 minuten

6 personen

Gemiddeld

Express glaasjes met hammetje van Aubel®

Een feestelijk hapje bij het aperitief!

INGREDIËNTEN

Voor 3 glaasjes :

  • 1 hammetje van Aubel®
  • 1 krop sla

Glaasje met hammetje en salade

  • 1 schaaltje gele kerstomaatjes
  • Basilicum
  • Groene asperges voor de garnituur
  • Tartaarsaus
  • Bieslook

Glaasje met hammetje en pasta 

  • 100 g pasta
  • 1 schaaltje rode kerstomaatjes
  • Vinaigrette met Fijne Kruiden
  • Basilicum

Glaasje met hammetje en paprika’s

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Mayonaise
  • Petersilie
BEREIDING

Glaasje met hammetje en salade

  1. Snijd de kerstomaatjes in stukjes en hak de sla fijn. Meng het geheel.
  2. Snijd het hammetje in reepjes.
  3. Doe een beetje tartaresaus in het glaasje en voeg het mengsel van tomaatjes en sla én de reepjes hammetje toe.
  4. Garneer met een beetje basilicum en/of een groene asperge.

Glaasje met hammetje en pasta 

  1. Kook de pasta koken en laat afkoelen.
  2. Snijd het hammetje in fijne reepjes.
  3. Snijd de kerstomaatjes in stukjes en hak de sla fijn. Meng het geheel.
  4. Voeg de vinaigrette en de pasta aan de sla en kerstomaatjes toe, meng alles zachtjes door elkaar en doe alles in de glaasjes, samen met de reepjes hammetje.

Glaasje met hammetje en paprika’s

  1. Snijd het hammetje in reepjes.
  2. Schil de paprika’s en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Hak de sla zeer fijn.
  4. Doe een beetje mayonaise in de glaasjes. Voeg er achtereenvolgens de sla, de paprika’s en de reepjes hammetje aan toe.
  5. Serveren maar!

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES